Optimizare SEO off-page | Optimizare SEO

Optimizare SEO off-page

Optimizarea seo off-page este cel de-al doilea pas in procesul seo. Daca in seo on-page , optimizarile te ajuta (in primul rand) sa cresti in fata motoarelor de cautare prin continutul si structura site-ului, si implicit, la atragerea de trafic organic, seo off-page este recomandarea pe care celelalte site-uri o fac catre tine. 
Seo off-page presupune urmatoarele:

1. Link building - in ultima vreme link building-ul si-a cam pierdut din eficienta, mai ales daca nu este facut asa cum trebuie.Daca inainte era suficient sa-ti inscrii site-ul in cateva sute de directoare, acum criteriile de link building sunt mult mai pretentioase.

2. SMO (Social Media Optimization) - optimizarea pentru retelele sociale. SMO este mai degraba o caracteristica de marketing, prezenta si activitatea pe retelele sociale, fiind o reclama gratuita si eficienta (tinand cont ca majoritatea celor care folosesc internetul petrec foarte mult timp pe retelele sociale). 

3. Cumpararea de link-uri/bannere/advertoriale pe alte site-uri. Pentru a avea un efect maxim, link-urile pe care le cumperi trebuie sa fie pe aceeasi nisa cu site-ul tau.

4. Comentarii pe blog-uri. Chiar daca link-urile respective sunt no-follow, atata vreme cat comentariile tale sunt la subiect si trezesc interesul, cei care citesc blog-ul vor da click pe nickname-ul tau si vor fi redirectionati catre site-ul tau.

5. Activitate pe forum-uri. Incearca sa te inscrii in cat mai multe forum-uri si la semnatura sa folosesti url-ul site-ului tau.

6. Organizarea de concursuri. Organizeaza concursuri cu premii si posteaza-le pe site-urile de gen.

7. Publica anunturi in site-uri de publicitate cu oferta site-ului tau.

8. Guest post-uri. Publica articole de calitate pe site-uri deja cunoscute.

9. Foloseste (cat iti permiti) Google AdWords.

Mai sunt multe alte metode, dar despre restul voi scrie in urmatoarele articole.


Autor: Optimizare SEO
Etichete: optimizare, seo off-page, link building

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu