Ce este anchor text ? | Optimizare SEO

Ce este anchor text ?

Anchor text este partea vizibila dintr-un hyperlink, partea pe care se poate da click si care arata vizitatorului (daca se foloseste in mod corect) ce contine link-ul din spate.
Ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer am sa va dau cateva exemple:
Un hyperlink fara anchor text arata asa "http://afla-cum.blogspot.ro/2013/05/ce-este-seo-1.html". O asemenea recomandare nu e tocmai user-friendly si totodata nici seo-friendly (desi in ultima vreme multi spun ca google se indreapta catre politica de recomandare avand la baza brand-ul, nu textele ancora).
Un hyperlink care are anchor text arata asa " link building " , link-ul din spate este un link care face trimitere la un articol in care se vorbeste despre link building (http://afla-cum.blogspot.ro/2013/05/link-building.html).


Cum pun anchor text?

Codul pentru anchor text este urmatorul : <a href="http://www.nume-site.ro">Anchor text</a>
Se recomanda folosirea ca anchor text a cuvintelor cheie.
Exemplu: daca faci trimitere catre un articol despre "cum sa faci un blog" , anchor text -ul trebuie sa aiba la baza cuvintele cheie folosite in acel articol.  Pentru o eficienta maxima, in cazul de fata, ar suna la fel ca si titlul. 

La ce ma ajuta anchor text-ul?

Conform seomoz.org, anchor text-ul folosit in seo on-page este al treilea factor ca importanta in influentarea pozitiilor in interiorul motoarelor de cautare.
Anchor text-ul trebuie folosit atat in link-urile externe cat si in cele interne - cele in care faci trimitere catre alte articole din site-ul tau.
Este de preferat ca lungimea anchor text-ului sa nu fie mai mare de 60 caractere.


Autor: Optimizare SEO
Etichete: anchor text, optimizare seo
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu